неділя, 18 квітня 2021 18:10

"Залишається хлопцем із Кривого Рогу, який вибився в люди": експерт оцінив два роки президентства Зеленського

"Залишається хлопцем із Кривого Рогу, який вибився в люди": експерт оцінив два роки президентства Зеленського
Дві основні проблеми, з якими стикається Україна зараз - війна на Донбасі та епідемія коронавірусу. Фото: pixabay

21 квітня минає два роки президентства Володимира Зеленського. Спочатку він казав, що йде у владу на один термін. Торік у травні заявив про можливі наміри балотуватися вдруге. Що змінилось за час президентства Зеленського, розповів журналу "Країна" засновник компанії "Borsch: Рекрутинг майбутнього" Сергій Марченко.

Експерт вважає, що Зеленський став президентом у своєму розумінні цього слова.

"Його посада - це в першу чергу атрибутика. Зеленському подобається їздити з візитами у близькосхідні країни, які славляться гостинними прийомами. Він став людиною, яка насолоджується своїм статусом", - каже Марченко.

З його слів, Зеленський не став людиною, яка вирішує проблеми країни.

"Дві основні, з якими стикається Україна зараз - війна на Донбасі та епідемія коронавірусу. З обома проблемами все дуже погано. Зеленський не зупинив війну, як обіцяв. Повністю провалив роботу як із лікуванням від коронавірусу, так і з закупівлею вакцин. Лікарні досі не готові до епідемії, великої кількості хворих. Медична система не готова вколоти навіть ті мізерні дози вакцини, які привіз міністр Степанов із Індії", - каже експерт.

Він переконаний, що у зрілому віці люди змінюються дуже рідко.

"Зеленський у глибині душі залишається хлопцем із Кривого Рогу, який вибився в люди і дуже цим пишається. Його самолюбування нікуди не дінеться. Саме воно заважає йому перейматися чимось іншим, окрім піар-наслідків. Якщо люди не результативні, вони такими не стають тільки тому, що обрали президентом. Не думаю, що Зеленський зміниться", - додає Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна щороку втрачає через корупцію 1 державний бюджет

З його слів, якщо поглянути на ці два роки комплексно, можна відзначити, що робота інституцій суттєво погіршилася.

"Дуже багато питань до судів. Два роки тому вони не були ідеальними, але і не виносили абсолютно ідіотські рішення, через які зараз люди виходять на вулиці та влаштовують масові протести. Тоді не садили людей за надуманими приводами, як зараз Антоненка і Стерненка. І Конституційний суд не думав скасовувати кримінальну відповідальність за недостовірні електронні декларації чиновників", - переконаний експерт.

Він додає, що за цієї влади дуже серйозні проблеми має Укрзалізниця.

"Впродовж року змінилось п'ять очільників. Змінилось Міністерство охорони здоров'я. Воно намагається скасувати закупівлю ліків за прозорими процедурами. Міністерство повністю зірвало роботу з подолання коронавірусу. Деградація спостерігається в армії. Є конфлікти між начальником Генштабу і міністром оборони. Багато інституцій зараз розбалансовані, дезорієнтовані й не можуть повноцінно працювати,- розповідає Марченко.

Експерт називає виборця Зеленського специфічним.

"Дуже багато людей голосували за такого президента, тому що він схожий на них. Теж не ідеальний. І у багатьох людей був низький поріг очікувань від Зеленського. Все, що вони від нього хотіли - щоб не був Порошенком. Він ним і не став за ці два роки. Тому виборці Зеленського говорять, що їм нормально. Вони не готові аналізувати падіння ВВП чи промисловості, найбільший за 20 років відтік іноземних інвестицій, згортання роботи з Міжнародним валютним фондом. Тому в Зеленського досить стабільний рейтинг - близько 20-25%. Цей електорат буде голосувати за нього, незважаючи ні на що. Думаю, він залишиться одним із претендентів на президентство", - пояснює засновник компанії.

Реформам в Україні перешкоджають "фінансові групи" і Росія. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французькому виданню Le Figaro.

Зараз ви читаєте новину «"Залишається хлопцем із Кривого Рогу, який вибився в люди": експерт оцінив два роки президентства Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути