вівторок, 05 січня 2021 14:05

Опалення електроенергією для українців подорожчає удвічі

Опалення електроенергією для українців подорожчає удвічі
Новий тариф становить 1,68 грн удень і 0,9 грн вночі. Фото: unsplash.com

Пільговий тариф для українців, які користуються електричним опаленням, скасували. Тепер опалення електроенергією подорожчає удвічі.

Таке рішення прийняла Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, повідомив адвокат Володимир Тимошин у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі рекордно подорожчав газ: встановлена найвища ціна за 23 місяці

З 1 жовтня до 1 квітня діяв тариф 0,9 грн вдень і 0,45 грн вночі за двотарифного лічильника до 3 тис. кВт на місяць. Новий тариф становить 1,68 грн удень і 0,9 грн вночі.

"НКРЕКП видала нову постанову (опублікують сьогодні. - Gazeta.ua). З 06.01.2021 року скасовано пільговий тариф для споживачів, які користувалися електроопаленням. Свого часу споживачі, переважно це приватний сектор, відмовилися від газу, придбали електрокотли, перейшли на електроопалення, повіривши державі. У зимовий період оплата становила в середньому 2,5 - 3 тисячі гривень. Тепер це буде 5-6 тисяч", – підкреслив Володимир Тимошин.

2021 року зростуть ціни на теплову енергію в Україні для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів.

Зараз ви читаєте новину «Опалення електроенергією для українців подорожчає удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути