вівторок, 27 вересня 2011 20:32

Обмін валюти до 10 тисяч потрібно було залишити "безпаспортним" - експерт

Обмін валюти до 10 тисяч потрібно було залишити "безпаспортним" - експерт

Постанова Національного банку України, що зобов'язує фінансові установи з 23 вересня здійснювати операції з купівлі-продажу валюти і дорожніх чеків на суму, що не перевищує 50 тис. грн, тільки за умови пред'явлення документа, що посвідчує особу, покликана зменшити залежність курсу національної валюти від долара та євро.

Таку думку висловив ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко в ефірі Першого ділового каналу.

"Я можу зрозуміти представників Національного банку. В принципі, вони хотіли зробити абсолютно правильну річ - позбавити Україну від залежності від курсу долара чи євро. На жаль, українці дуже чутливі до курсів. Вони навіть менше дбають про ціни. Чому це так? Тому що на кожному кроці у містах дуже багато пунктів. І на цьому досить багато заробляють як тіньові ділки, так і легальні бізнесмени. Звичайно, їм вигідно розхитувати ринок", - сказав він.

Проте, за його словами, операції з обміну валюти на суму до 10 тис. грн треба проводити без пред'явлення документів, що посвідчують особу.

"Щоб позбавити хвилі народної недовіри до нашої валюти, Національний банк і запропонував цю дію. Але, може, трошки перестарався. Можу сказати: якщо б зробили, що 10 тисяч гривень (можна було обмінювати. - ред.) без паспорта, а більше 10 тисяч з паспортом чи іншим документом - я б це зрозумів. І ні в якому разі не можна зніми ксерокопії та прописку", - вважає Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Обмін валюти до 10 тисяч потрібно було залишити "безпаспортним" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути