вівторок, 11 грудня 2018 13:04

НКРЕКП знову занижує ціну українського вугілля

НКРЕКП знову занижує ціну українського вугілля
НКРЕКП пропонує закласти в тариф на 2019 рік ціну вугілля нижче, ніж реальні спотові ціни на світових ринках. Фото: ТСН

НКРЕКП в обгрунтуванні прийняття оптово-роздрібної ціни на 2019 рік, пропонує закласти в тариф ціну вугілля нижче, ніж реальні спотові ціни на світових ринках.

Про це свідчить опубліковане на сайті Регулятора обгрунтування до рішення НКРЕКП "Про затвердження оптової прогнозної ринкової ціни на 2019 рік".

Регулятор відзначає, що ціна вугілля в тарифі на 2019 рік складе 92,79 $/тонну. Ця сума розрахована за формулою Роттердам + як середня ринкова ціна на європейському ринку за листопад 2017 - жовтень 2018 року.

При цьому спотові ціни на європейських ринках істотно вище. "Середня ринкова ціна вугілля на європейському ринку за жовтень 2018 становить 99,5 $ / тонну, що на 7,3% або на 6,7 $ / тонну вище", - відзначають в Комісії.

Нагадаємо, глава НКРЕКП Оксана Кривенко раніше заявляла, що формула Роттердам + стримує зростання тарифів для населення і промисловості. Економія становить до 40 млрд. Голова НКРЕКП ще раз підкреслила, що встановлення граничної ціни вугілля в тарифі на електроенергію стримує їх зростання, а не навпаки.

Як повідомлялося, Європейська асоціація вугілля та лігніту EURACOAL оприлюднила звіт за методикою визначення прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії в Україні. Європейські експерти визнали формулу Роттердам + обгрунтованим підходом.

Зараз ви читаєте новину «НКРЕКП знову занижує ціну українського вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути