понеділок, 18 квітня 2011 15:31

НБУ розкритикував столичні банки за видачу зношених купюр

НБУ розкритикував столичні банки за видачу зношених купюр

Банки столичного регіону не дотримуються встановлених вимог при обробці готівки, що призводить до збільшення в обігу зношених банкнот.

Про це повідомило головне управління Національного банку України (НБУ) по Києву та Київській області в листі до кредитно-фінансових установ (№ 08-110/6561).

"При обробці банкнот зразка 2003 і наступних років випуску, які були сформовані установами банків та прийняті в касі головного управління як придатні до обігу, понад 50% банкнот номіналом 1,2 і 50 грн відсортовуються автоматизованими системами обробки банкнот через їх зношеність, а номіналом 5, 10 і 20 грн - більше 60%", - йдеться в листі з посиланням на підсумки першого кварталу поточного року.

З метою поліпшення якості готівки в обігу НБУ рекомендував банкам, серед іншого, не допускати видачі з кас не придатних до обігу банкнот і монет.

Крім того, за повідомленням НБУ, сума збитків від шахрайських операцій із платіжними картами в Україну в 2010 році скоротився в 2,1 раза - до 6304 тис. грн.

За даними НБУ, практично всі операції (99,7% від їх загальної кількості), через які було завдано збитків банкам, власникам платіжних карт і торговцям, були здійснені з використанням платіжних карток міжнародних платіжних систем Visa (55,27%) і MasterCard (44,45%).

Зараз ви читаєте новину «НБУ розкритикував столичні банки за видачу зношених купюр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути