середа, 14 лютого 2018 12:54

Назвали причини зниження обсягу депозитів

Назвали причини зниження обсягу депозитів
У відповідь на підвищення облікової ставки до 16% річних, відсоткові ставки по депозитах і кредитах у гривні продовжили ріст. Фото: Альфа-Банк

За результатами січня, у платоспроможних банках України обсяг депозитів фізосіб зменшився на 0,8% - на 1,85 млрд грн. Обсяг корпоративних депозитів у гривні знизився ще сильніше - на 4,9% за місяць.

Вагомим фактором скорочення залишків коштів у січні став ефект бази порівняння. Зростання депозитів у грудні пов'язане із значними бюджетними витратами у кінці року і авансовою виплатою пенсій, повідомили в НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ наводить лад на ринку депозитів

Водночас, у відповідь на підвищення облікової ставки до 16% річних, відсоткові ставки по депозитах і кредитах у гривні продовжили зростати.

Відсоткові ставки за новими гривневими депозитами зросли до 11,6% річних для домогосподарств. До 9,6% річних для бізнесу. Відсоткові ставки за новими кредитами у гривні також підвищилися - до 29,7% річних для домогосподарств і 15, 3% річних для бізнесу.

Сьогодні в Україні рівень депозитів знаходиться на найнижчому рівні за останні 8 років. На думку доктора економічних наук, професора Олега Яременко, основна проблема полягає в тому, що банки розчарувалися в депозитах.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини зниження обсягу депозитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути