неділя, 21 травня 2023 13:15

Назвали мільярдера, статки якого ростуть рекордними темпами

Назвали мільярдера, статки якого ростуть рекордними темпами
Цього року найшвидше ростуть статки Марка Цукерберга. Фото: detector.media

Найбільший і найшвидший ріст статків серед мільярдерів цього року фіксується у власника американської корпорації Meta Platforms Марка Цукерберга.

Його активи виросли на $44,3 млрд, повідомляє Bloomberg.

Акції Metastock різко зросли на тлі скорочення видатків та запланованих нових продуктів.

"Минулого року Марк Цукерберг пішов ва-банк заради метавсесвіту і був готовий на багато що заради домінування у віртуальній реальності. І це коштувало йому чималих грошей", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марк Цукерберг втретє став батьком

Видання зазначає, що був момент, коли статки Цукерберга впали більш ніж на $100 млрд. Це було приголомшливим показником як для міленіала, який лише кілька років тому був третьою найбагатшою людиною у світі.

Цукерберг спочатку скоротив витрати у своїй Meta Platforms Inc., а тепер працює над реальним конкурентом Twitter Ілона Маска.

Зокрема, вже наступного місяця платформа Instagram Meta планує запустити мережу, яка стане конкурентом Twitter. За словами людей, обізнаних у цьому питанні, текстовий застосунок уже тестується зі знаменитостями та впливовими людьми.

У 2022 році перші 500 найзаможніших людей світу втратили 1,4 трлн доларів статків. Зокрема, майже 100 млрд дол. – російські олігархи.

У компанії Meta, яка володіє соцмережею Facebook, восени минулого року заявили про масові скорочення. Планувалося звільнити понад 11 тис. працівників.

Зараз ви читаєте новину «Назвали мільярдера, статки якого ростуть рекордними темпами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути