середа, 21 листопада 2018 21:12

Народний депутат Поляков прокоментував скандальний закон

Народний депутат Поляков прокоментував скандальний закон
Нардеп Поляков прокоментував можливість прийняття законопроекту №2413. Фото: Еureporter

Європейська експертна спільнота негативно відреагувала на можливість прийняття ВРУ законопроекту №2413, який буде поставлений на голосування 22 листопада 2018 року.

Ситуацію прокоментував народний депутат Максим Поляков:

"Законопроект дійсно втратив свою актуальність. Законопроект №2413-а, який передбачає передачу функцій нагляду за небанківським фінансовим ринком в Національний банк України і НКЦБФР, вийшов з адміністрації президента ще в 2015 році. У розпал фінансової кризи, викликаної ситуацією на сході країни, цей законопроект здавався одним з інструментів недопущення можливого руйнування фінансової системи України. В тому числі, і за рахунок консолідації управління всіма фінансовими ринками.

Небезпечна фаза фінансової кризи подолана, а законопроект про "спліт" залишився, незважаючи на свою невідповідність нинішній економічній і фінансовій ситуації в країні.

Небанківський фінансовий ринок пройшов через кризу 2014-2015 років і самостійно впорався з труднощами під наглядом свого регулятора в особі Нацкомфінпослуг. Показники красномовні: лише за 2017 рік, наприклад, у страховиків чисті премії зросли на 7,7%, а чисті виплати - на 19,8%, виплачено понад 2,2 млн страхових виплат на 10,2 млрд грн, причому більша частина виплачена фізособам, з якими укладено було майже 67 млн ​​договорів страхування.

Я прихильник професіоналізму в усьому: НБУ "заточений" під управління банківським сектором, а не страховими компаніями, кредитними спілками, ломбардами та ін. Готовність НБУ переймати досвід і навички управління небанківським ринком залишається під великим питанням, дивлячись на те, як зараз ігнорується позиція професійного співтовариства по законопроекту.

Немає ніякого сенсу і необхідності влаштовувати турбулентність на цих ринках або довести до штучної кризи весь небанківський сегмент, приймаючи цей законопроект".

Зараз ви читаєте новину «Народний депутат Поляков прокоментував скандальний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути