Ексклюзиви
вівторок, 19 березня 2019 12:06

Найбільша мережа банкоматів та сучасні технології: 27 років тому заснували Приватбанк

Приватбанк святкує 27-й день народження. Фінустанову заснували 19 березня 1992 року.

Це найбільший за розмірами активів український банк. На 1 січня 2019-го вони становили 282 млрд грн. Торік Приватбанк став найприбутковішим банком в країні. Отримав дохід понад 3 млрд грн. До прикладу, на другому місці Райффайзен Банк Аваль з прибутком 526 млн грн.

Автор: economics.unian.net
  ПриватБанк є одним із трьох системно важливих банків в Україні за класифікацією НБУ.
ПриватБанк є одним із трьох системно важливих банків в Україні за класифікацією НБУ.

Приватбанк має другу за чисельністю мережу відділень та найбільшу мережу банкоматів і терміналів. На початок 2019-го нараховували 7,3 тис. банкоматів по всій Україні. Національна мережа банківського обслуговування Приватбанку включає в себе близько 2240 відділень. Тільки у Києві працює 229.

Приватбанк є одним із трьох системно важливих банків в Україні за класифікацією НБУ. Входить до трійки фінустанов, на які поширюється державна гарантія повернення 100% вкладів фізосіб. Крім того, банк активно фінансує малий та середній бізнес. Торік обсяги фінансування перевищили 6 млрд грн.

Автор: РИА Новости Украина
  ПриватБанк має другу за чисельністю мережу відділень та найбільшу мережу банкоматів і терміналів.
ПриватБанк має другу за чисельністю мережу відділень та найбільшу мережу банкоматів і терміналів.

Сайт Приватбанку входить у топ-10 сайтів банків світу. А додаток Приват24 визнали найкращим інтернет-банком України. Ним користуються 8,9 млн клієнтів, повідомили у прес-службі банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Приват24 тепер можна купити валюту

Незабаром запрацюють термінали самообслуговування Приватбанку з підтримкою FaceID. Вони зможуть розпізнавати обличчя клієнтів. Користуватися PIN-кодом стане не обов'язково. Щоправда нову технологію ще тестують.

Приватбанк перейшов у власність держави 19 грудня 2016 року. Рішення про націоналізацію прийняли ввечері 18 грудня 2016-го на засіданні Ради національної безпеки та оборони. За словами Володимира Гройсмана, так держава захистила 20 млн клієнтів банку. Адже розрив між резервами й кредитним ризиком банку станом на грудень сягнув 150 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Найбільша мережа банкоматів та сучасні технології: 27 років тому заснували Приватбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути