Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2012 19:57

"Нафтогаз" може залишити населення без тепла, обмежуючи постачання газу ТКЕ - експерт

"Нафтогаз" може залишити населення без тепла, обмежуючи постачання газу ТКЕ - експерт
НАК "Нафтогаз" установив ліміти газу на теплокомуненерго. Фото: investgazeta.net

Якщо "Нафтогаз" надалі обмежуватиме постачання природного газу до теплокомуненерго - населення сидітиме в неопаленних будинках.

Про це на прес-конференції заявив аналітик Асоціації міст України Ярослав Рабощук.

Експерт розповів, що НАК "Нафтогаз" установив ліміти газу на теплокомуненерго.

"Обмеження складають по деяких місцях до 8% від заявленої потреби з урахуванням попереднього опалювального сезону. Ці дані вже підтвердила Одеська, Дніпропетровська, Чернігівська, Полтавська, Житомирська, Хмельницька, Київська, Волинська, Вінницька, Рівненська, Тернопільська, Львівська області. Можна говорити, що ці обмеження стосуються всієї України", - зазначив Рабощук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступного року ціна на російський газ майже не зміниться - прогноз

Із його слів, теплокомуненерго не отримують ліміти або їм встановлюють занижені ліміти з подальшим перерахунком понадлімітного обсягу споживання газу за ціною 4700 грн. Також не враховуються нормативні технологічні втрати теплової енергії за ціною в 1309 грн. Це призводить до збільшення кредиторської заборгованості ТКЕ, а також до виникнення заборгованості із пільг та субсидій для населення.

"Газ, який використовується на потреби населення, коштує 1309 грн за одну тисячу кубічних метрів, на бюджетні й комерційні установи - майже 4700 грн за 1 тис куб. м. Згідно з законом, 75% газу йде на потреби населення, а 25% - іншим споживачам. "Нафтогаз" пропонує підписати документ із зовсім іншими пропорціями. Щоб навпаки 25% ішло на потреби населення, а 75% на потреби інших споживачів. Таким чином вдвічі завищує ціну газу для комунальних підприємств. Штучно заводять їх у банкрутство", - зауважив експерт.

Рабощук також наголосив, "якщо "Нафтогаз" надалі обмежуватиме постачання природного газу до теплокомуненерго - населення сидітиме в неопаленних будинках".

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" може залишити населення без тепла, обмежуючи постачання газу ТКЕ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути