середа, 20 червня 2012 12:55

"Нафтогаз" цього року імпортує 27 мільярдів кубів газу - рішення Кабміну

"Нафтогаз" цього року імпортує 27 мільярдів кубів газу - рішення Кабміну
Юрій Бойко: Баланс прийняли. "Нафтогаз" - 27 мільярдів, Ostchem Holding Limited - 8 мільярдів кубометрів газу. Фото: novostiua.net

Кабінет міністрів затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу в країні на 2012 рік, з урахуванням імпорту Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" в обсязі 27 млрд куб. м російського газу.

Про це повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко журналістам у Києві в середу.

За його словами, в документі також передбачено імпорт природного газу компанії Ostchem Holding Limited 8 млрд куб м газу (Кіпр).

"Баланс прийняли. "Нафтогаз" - 27 мільярдів, Ostchem Holding Limited - 8 мільярдів кубометрів газу", - сказав міністр.

Нагадаємо, проект балансового надходження і розподілу природного газу на 2012 рік передбачав, що в цілому Україні в поточному році буде потрібно 62,998 млрд куб. м природного газу, з яких газ власного видобутку становитиме 20,995 млрд куб. м, імпорт - 33,9 млрд куб. м, ще 8,143 млрд куб. м передбачається відібрати з підземних сховищ газу (ПСГ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власними газом можна було би наситити таких "ненажер", як теплокомуненерго - експерт

Прогнозні річні баланси надходження і розподілу природного газу в Україні розробляють Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство економічного розвитку, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), спільно з "Нафтогазом", а затверджує уряд.

Контроль над дотриманням прогнозного річного балансу надходження і розподілу природного газу по Україні покладено урядом на Міненерговугілля, Мінекономіки та НКРЕ.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" цього року імпортує 27 мільярдів кубів газу - рішення Кабміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути