понеділок, 18 березня 2019 14:36

Нацбанк знайшов спосіб, як зміцнити гривню

Нацбанк знайшов спосіб, як зміцнити гривню
Нацбанк проводить політику плаваючого обмінного курсу. Фото: zn.ua

Щоб укріпити довіру до гривні, потрібно продовжувати політику Нацбанку. Вона спрямована на забезпечення цінової стабільності, зниження інфляції у середньостроковій перспективі до 5%.

"Національний банк і надалі приділятиме увагу дедоларизації - процесу поступової відмови від використання долара США в якості валюти міжнародних розрахунків і резервної валюти. Адже маємо високий рівень доларизації економіки. Це є наслідком відсутності політичної і макроекономічної стабільності", - заявив заступник голови НБУ Олег Чурій, передає прес-служба регулятора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар перетнув позначку 27 грн

Він нагадав про підписання НБУ договору про встановлення кореспондентських відносин з міжнародним депозитарієм Clearstream.

"Це спростить доступ іноземних інвесторів до ринку облігацій внутрішньої державної позики України. Дозволить покращити валютну структуру держборгу завдяки більшому попиту на цінні папери, номіновані у гривні", - додав Олег Чурій.

Нацбанк проводить політику плаваючого обмінного курсу. В окремі періоди регулятор може або продавати долар для підтримки гривні, або викуповувати його для поповнення золотовалютних резервів. Так, Нацбанк запланував купувати по $15 млн у день. Залежно від ситуації на ринку регулятор купуватиме менше валюти у день, або взагалі не купуватиме її.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк знайшов спосіб, як зміцнити гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути