пʼятниця, 11 серпня 2017 16:21

Нацбанк розповів, чому не визнає Bitcoin

Bitcoin не має визначеного правового статусу в Україні, розповів заступник голови Нацбанку Олег Чурій.

"У різних країнах Bitcoin класифікують як віртуальну валюту, грошовий сурогат, нематеріальну цінність, віртуальний товар тощо. Національний банк України зараз офіційно не підтримує жодне з наведених визначень", - говорить Чурій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bitcoin будуть продавати на вулицях Києва

За словами заступника голови Нацбанку, законодавство ЄС класифікує Bitcoin як цифрове представлення вартості, не підтверджене центральним банком і не прив'язане до юридично встановлених валютних курсів. Можна використовувати як засіб обміну для покупки товарів і послуг, їхньої передачі та зберігання.

"В Ізраїлі Bitcoin не підпадає під юридичне визначення валюти. Щоразу, коли Bitcoin продають, продавець повинен сплатити податок на приріст капіталу. Народний банк Китаю вважає Bitcoin віртуальним товаром, а не валютою, і його продаж може обкладатися ПДВ. В Японії він визнаний цінністю, подібною до активів. Його продаж теж оподатковують. В Австралії Bitcoin розглядають як власність, а транзакції з ним – як бартер", - каже Олег Чурій.

Для вироблення спільної позиції щодо правового статусу Bitcoin в Україні Нацбанк почав консультації з Міністерством фінансів, Фіскальною службою, Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.

"Це питання розглядатимуть на найближчому засіданні Ради з фінансової стабільності, яке планують провести до кінця серпня", - додав Чурій.

Автор: НБУ
  У різних країнах Bitcoin класифікують  – як віртуальну валюту, грошовий сурогат, нематеріальну цінність, віртуальний товар тощо
У різних країнах Bitcoin класифікують – як віртуальну валюту, грошовий сурогат, нематеріальну цінність, віртуальний товар тощо

Віртуальна валюта Bitcoin оновила історичний максимум і вперше перевищила позначку в $3500.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк розповів, чому не визнає Bitcoin». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути