вівторок, 01 серпня 2017 07:55

Bitcoin будуть продавати на вулицях Києва

Bitcoin будуть продавати на вулицях Києва
Bitcoin можна буде купити в Києві. Фото: Хвиля

До кінця літа в Києві з'являться 20-30 Bitcoin банкоматів - Cryptomat, за допомогою яких люди зможуть за гривню купувати криптовалюту.

Про це заявив UBR.ua засновник KUNA Bitcoin Agency і біржі криптовалют KUNA Михайло Чобанян.

"Плануємо завершити цей проект. А до кінця року, по всій Україні може бути встановлено близько 150 Bitcoin банкоматів. Це по заявці одного замовника, який до нас звернувся. Плюс є постійний попит від підприємців по всій Україні, які хочуть займатися цим бізнесом. Тобто купувати термінали і продавати криптовалюту", - уточнив він.

За словами Чобаняна, займатися таким бізнесом може будь-який приватний підприємець. Необхідності в отриманні будь-яких ліцензій на цю діяльність немає, так як юридично питання роботи з криптовалютою в Україні не прописані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найбагатших світових сімей інвестує в Bitcoin

"При бізнесі на кофе-машинах ліцензії в НБУ ніхто не отримує. Так само і тут. У цьому принадність України. Bitcoin де-юре не існує ", - зазначив Чобанян.

Біткойн (англ. Bitcoin, від bit - "біт" і coin - "монета") - пірінгова платіжна система, яка використовує однойменну розрахункову одиницю і однойменний протокол передачі даних. Для забезпечення функціонування і захисту системи використовуються криптографічні методи. Вся інформація про транзакції між адресами системи доступна у відкритому вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Bitcoin будуть продавати на вулицях Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути