понеділок, 10 жовтня 2011 09:47

Нацбанк дозволить обмінювати валюту без ксерокопій - джерело

Нацбанк дозволить обмінювати валюту без ксерокопій - джерело

У НБУ мають намір спростити валютообмінні операції.

Здати іноземну валюту можна буде, лише пред'явивши паспорт, без його ксерокопіювання, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Валюта здається анонімно".

"Ми спрощуємо прийом валюти. Клієнту достатньо буде показати якийсь документ (необхідне пред'явлення паспорта. - ред.), не випускаючи його з рук і без зняття ксерокопії документа", - заявило джерело видання в НБУ.

Одночасно НБУ буде перевіряти банки та агентські пункти на предмет безпідставних відмов громадянам у обміні валюти.

Таке послаблення не вплине на ринок, зазначив директор департаменту казначейства і фінансових інститутів Креді Агріколь Банку Антон Болдирєв.

"Весь тіньовий бізнес, що цього року пішов з банків, зав'язаний на покупці, а не на продажу валюти. Тому, якщо спочатку постанова зупинила якусь частину "сірого" імпорту, тепер нічого не зміниться", - підтримав колегу скарбник одного з найбільших банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві встановлять банкомати для обміну валюти

Банкіри кажуть, що змінилося ставлення населення і до депозитів, що на початку року формували в основному в гривні, а зараз понад 60% - у валюті.

"Попит на долари почне вщухати до грудня, якщо не буде серйозних коливань і населення побачить стабільність", - вважає Антон Болдирєв.

Банкіри очікують, що до цього часу чиста покупка населення буде щомісяця становити $ 1,2-1,3 млрд.

Як зазначило видання, головною причиною зниження міжнародних резервів Нацбанку на $ 3,26 млрд у вересні стала активна скупка валюти населенням.

Як повідомив перший заступник голови НБУ Юрій Колобов, за перший місяць осені населення продало банкам $ 1,5 млрд, тоді як купило більш ніж удвічі більше - $ 3,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк дозволить обмінювати валюту без ксерокопій - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути