четвер, 29 вересня 2011 12:39

Гриценко пообіцяв зупинити "маразм" обміну валюти з паспортом

Гриценко пообіцяв зупинити "маразм" обміну валюти з паспортом

Потрібно скасувати пред'явлення паспорта під час обміну валюти. У цьому переконаний лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, повідомляє його прес-служба.

"Я не розумію, навіщо потрібно було вводити обмін валюти за пред'явленням паспорта. Якщо НБУ цікавить тіньовий обмін валют, його потрібно шукати не в обмінних пунктах, а ловити чартерні рейси, якими через віп-зали провозять валюту, яка пахне свіжою фарбою", - зазначив Гриценко .

Народний депутат повідомив, що зараз всім обмінним пунктам потрібно мати ксерокси. Але деякі з них, через брак копіювальних апаратів, вимагають від громадян приносити з собою ксерокопію паспорта.

"Так можна дійти до маразму - скоро будуть вимагати приносити ще з собою і долари, щоб їх купити за свої ж гривні", - переконаний лідер "Громадянської позиції".

Також Гриценко хвилює і питання безпеки, захисту особистих даних громадян.

"Я не хочу, щоб цю ксерокопію паспорта десь використовували для реєстрації якогось підприємства-одноденки, яке порушить закон, а я про це навіть не дізнаюсь. Або, наприклад, укладуть з цієї ксерокопії договір купівлі-продажу моєї квартири. А якщо людина протягом місяця 20 разів міняє по 20 доларів, це означає, що у 20 обмінних пунктах будуть лежати його персональні дані? Це потрібно виправляти", - підкреслив парламентарій.

Гриценко пообіцяв, що з колегами-депутатами зробить все, щоб "законодавчо зупинити це абсолютно непотрібне обмеження".

Зараз ви читаєте новину «Гриценко пообіцяв зупинити "маразм" обміну валюти з паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути