четвер, 22 вересня 2011 15:33

Патріоти і рибалки зможуть носити камуфляж - Гриценко

Патріоти і рибалки зможуть носити камуфляж - Гриценко

Голова Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко пообіцяв виписати законопроект про носіння військового огляду таким чином, щоб він забороняв носити камуфляж виключно аферистам, а не представникам патріотичних організацій чи рибалкам.

Про це Гриценко заявив у коментарі Gazeta.ua.

Зокрема, він вважає, що Верховна Рада, прийнявши у першому читанні документ "Про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки", зробила правильне рішення. "Автори цього законопроекту виходили з того, що насправді треба навести порядок із носінням цього одягу", - пояснив нардеп.

"Ненормальна ситуація, коли я десь у районному центрі зустрічаю людину у формі генерал-полковника. Я генерал-полковників знаю всіх в обличчя. Але коли я починаю з такою людиною спілкуватись, виявляється, що він прапорщик запасу, якому якась псевдо-козацька, шароварна організація повісила такі високі зірки. А справжні офіцери ходять і віддають йому честь. Це ж неправильно", - зауважив Гриценко.

Тому, на його переконання, потрібно обмежити використання військової форми для тих, хто не має на це право.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" хочуть заборонити носіння військового одягу

"Відразу хочу заспокоїти, що цей законопроект до другого читання буде підготовлений таким чином, що патріотичні організації, рибалки, мисливці, охоронці і навіть двірники, які люблять носити камуфляж, не будуть обмежені. Будь-ласка, камуфляж, форма - носіть без проблем", - заявив "нунсівець".

Водночас він наголосив, що на військовій формі, яку носять цивільні, не повинно бути ані погон з зірками чи личками, ані кокард та лампасів, які є свідченням військових звань.

"Доки він не буде виписаний таким чином, щоб не створювати проблем для абсолютно нормальних людей, а не аферистів, я не поставлю свій підпис і не внесу його в Верховну Раду від імені Комітету для голосування", - пообіцяв Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Патріоти і рибалки зможуть носити камуфляж - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути