субота, 24 березня 2012 17:32

На Великдень овочі можуть подорожчати на 25-30%

На Великдень овочі можуть подорожчати на 25-30%
Ціни на томат, огірок, редис, зелень зростуть, щонайменше на 10-12%. Фото: agribusiness.kiev.ua

У період пасхальних свят споживання ранніх овочів зростає до 60%. У цей сезон очікується зростання ціни на певні овочі щонайменше на 10-12 %. Про це повідомив експерт плодоовочевого ринку Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Ігор Стрелюк.

"Цей сезон не буде виключенням, і ціни на томат, огірок, редис, зелень зростуть, щонайменше на 10-12%. А якщо погода буде прохолодною, і вибірка тепличної продукції буде меншою, то ціни можуть піднятися на цілих 25-30% у порівнянні з сьогоднішньою ціною", - сказав він.

Водночас, Стрелюк зауважив, що за останні два тижні ціни на деякі овочі знизилися майже в два рази.

"Теплі, сонячні дні дають можливість тепличним господарствам робити гарні вибірки продукції. Тому з підвищенням температури повітря зазвичай вартість ранніх овочів зменшується. Так, за останні два тижні ціни на огірок знизились майже в два рази: оптова ціна на огірок була 26-28 грн. за кілограм, на сьогодні – 15-17 грн. Стабільною залишається на сьогодні ціна на помідори: близько 29-30 грн. за кілограм. Водночас ціни на зелень (кріп, петрушка) рухаються донизу: за останні 7-8 днів її вартість з 50 грн/ кг знизились до 35-40 грн/кг. Найбільшу розбіжність в ціні має редис: від 4 грн. за пучок до 10-12 грн. за пучок", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «На Великдень овочі можуть подорожчати на 25-30%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути