четвер, 05 липня 2012 14:57

На покупці картини за 5 років можна заробити понад $1000

  Володимир Козюк малює пейзажі. Каже, що на картинах можна заробляти непогані гроші.
Володимир Козюк малює пейзажі. Каже, що на картинах можна заробляти непогані гроші.

"На Андріївському  узвозі живопис купувати не варто. Там різний примітив для туристів. В галереях знайдете пристойний етюд, але переплатите за нього вдвічі, а той втричі. В галереї картину вправлять у раму і подвоять ціну. Я ходжу до художників у майстерню. Хорошу роботу в них можна купити за $100 ",- каже колекціонер з Вінниці Володимир Козюк, 39 років.

Володимир скуповує картини. Каже, що це найвигідніше вкладання грошей. Радить познайомитись з художником на виставці чи тому ж Узвозі. Напроситись в майстерню й зайти до нього кілька разів протягом пару місяців.

"Якщо там місяць за місяцем висять одні й ті ж роботи, то художника не купують. Він не перспективний. На його роботах не розживетесь. Придивіться, як живе художник. Наприклад, Микола Чулко живе в райцентрі Немирів. Але купив дорогу машину, багато подорожує. Значить, його роботи купують. У них вигідно вкласти пару сотень доларів".

П'ять років тому пейзажі Чулка продавалися по $100. Тепер їх купують по $500. Таких дивідендів не дасть жоден банк.

"Є такий художник Аркадій Сорока. Сім років тому я купляв його роботи по $50. Останні картини - вже по $1500. Нині його роботи вже продаються і по три, і по десять тисяч доларів.  Вже є підробки під Сороку. Охочих купити більше, ніж художник встиг намалювати".

Володимир не радить кидатися  за роботами якогось маляра тільки тому, що п'ять його полотен купив депутат. Це все розкрутка. Щоб завищити ціну або спровокувати інтерес, живописці вдаються до хитрощів. Влаштовують виставку за кордоном. Хтось із його друзів спеціально купує роботу нібито за $20.000. Автор вертається в Україну і починає похвалятися успіхом. Насправді його роботи цього не варті.

"Був один авангардист, який  виставляв за роботи ціну 2-3 тисячі доларів. У Києві нібито брали і по 15 тисяч. Він помер. Зараз за ці картини ніхто й сотню доларів не дає".

За кордоном виставку картин проводять на кораблях під час туристичних круїзів. Володимиру там сподобалось полотно за $3.000. він його не купив, а знайшов і інтернеті автора й списався з ним.

"Він був радий віддати ту картину за дві сотні. Решту від 3 тисяч наварювала туристична компанія".

Мирослава Соколова

Зараз ви читаєте новину «На покупці картини за 5 років можна заробити понад $1000». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути