четвер, 28 липня 2022 18:34

На час воєнного стану Верховна Рада спростила приватизацію

На час воєнного стану Верховна Рада спростила приватизацію
Верховна Рада проголосувала за спрощення приватизації. Фото: eastnews.ua

Верховна Рада в другому читанні ухвалила закон про спрощення приватизації під час воєнного стану.

Тепер можна об'єднувати об'єкти приватизації в пули з кількох. Об'єкти великої приватизації готуватимуть без радників, передає Укрінформ.

На час воєнного стану заборонили аукціони з продажу та викупу об'єктів великої приватизації. Заборонили приватизацію об'єктів у зоні бойових дій та біля неї. Зробили анонімною інформацію про учасників аукціону та покупців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з приватизацією Ощадбанку

"Законопроєкт пропонує скасувати необхідність оприлюднення повідомлень про хід і результати приватизації в офіційних друкованих виданнях державних органів приватизації, скоротити зобов'язання сторін, передбачених умовами аукціону, викупу, в договорі купівлі-продажу, та спрощує порядок здійснення заходів з підготовки об'єктів до приватизації", – йдеться у повідомленні.

Право власності на об'єкт приватизації перейде до покупця незалежно від дозволу Антимонопольного комітету на концентрацію, якщо отримання такого дозволу вимагається законом.

Кабінет міністрів передасть 420 державних підприємств Фонду держмайна. Далі їх приватизують чи ліквідують. 66 держпідприємств отримають нових власників в рамках так званої малої приватизації.

Зараз ви читаєте новину «На час воєнного стану Верховна Рада спростила приватизацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути