четвер, 07 травня 2020 17:57

МВФ змінює правила: про що домовляється з Україною

МВФ змінює правила: про що домовляється з Україною
МВФ обговорює з українською владою новий механізм фінансування, щоб ефективно протидіяти пандемії в економіці та медицині. Фото: pixabay.com

Міжнародний валютний фонд та Україна домовляються про нову програму співпраці терміном на 18 місяців. Раніше обговорювали умови розширеного фінансування EFF протягом 3 років.

"Через безпрецедентну невизначеність щодо економічних і фінансових перспектив і необхідність зосередити політичні пріоритети на короткостроковому стримуванні та стабілізації переговори переключилися на 18-місячний stand by, який може забезпечити підтримку платіжного балансу для посилення реакції влади", - повідомив представник МВФ Джеррі Райс, передає "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС виділить Україні €1,2 млрд на боротьбу з наслідками Covid-19

За його словами, МВФ обговорює з українською владою новий механізм фінансування, щоб ефективно протидіяти пандемії в економіці та медицині.

"Коли ситуація відновиться, фокус знову може зміститися на вирішення проблем довгострокових структурних реформ в Україні, щоб сприяти сильнішому і більш інклюзивному зростанню", - наголосив представник МВФ.

На початку грудня 2019-го, після телефонної розмови президента Володимира Зеленського й директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, сторони досягли попередньої домовленості про нову трирічну програму у форматі розширеного фінансування (EFF) на загальну суму $5,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «МВФ змінює правила: про що домовляється з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути