пʼятниця, 01 березня 2013 05:31

МВФ узяв "газову" заяву Януковича до відома

МВФ узяв "газову" заяву Януковича до відома
Фото: expres.ua

У МВФ узяли до відома заяву президента Віктора Януковича щодо непідвищення цін на газ для населення, але не коментують позицію Фонду щодо можливого її впливу на переговори про надання нового кредиту.

Про це на брифінгу заявив заступник речника МВФ Уільям Мюррей.

"Я бачив повідомлення (у ЗМІ). Як ви знаєте, ми беремо до відома такі заяви, але у нас тривають технічні переговори з владою (України). Таким чином, я не можу вдаватися в деталі, якою є наша позиція, але можу послатися на нашу заяву, зроблену 12 лютого. Це наше поточне бачення щодо України", - зазначив Мюррей.

Переговори України та МВФ щодо умов нової програми кредиту stand-by були розпочаті під час візиту місії Фонду з 29 січня по 12 лютого цього року. За її результатами, українська влада заявила про досягнутий під час переговорів прогрес у взаєморозумінні щодо угоди stand-by на 10 млрд SDR (близько $15 млрд).

У свою чергу, місія МВФ відзначила значний прогрес у взаєморозумінні з Україною і повідомила про плани прибути до Києва у березні для продовження дискусії щодо угоди.

Як відомо, минулого тижня під час телепроекту "Діалог з країною" Янукович заявив, що ціна на газ в Україні не підвищуватиметься ані для населення, ані для промисловості.

Зараз ви читаєте новину «МВФ узяв "газову" заяву Януковича до відома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути