вівторок, 10 листопада 2020 10:30

Міжнародний день бухгалтерії: чи легко знайти роботу в цій сфері

Міжнародний день бухгалтерії: чи легко знайти роботу в цій сфері
Середня зарплата бухгалтера в США становить $69,350 тис. на рік. Фото: unsplash

10 листопада щороку відзначають Міжнародний день бухгалтерії.

Саме цього дня 1494 року у Венеції опублікували книгу "Все про арифметику, геометрії і пропорції". Там були зібрані знання про математику того часу. Її автора, Луку Пачіолі, завдяки цій книзі назвали "батьком бухгалтерії".

В Україні професійне свято бухгалтери святкують улітку - 16 липня. За даними кадрового порталу grc.ua, ця професія входить в десятку найзатребуваніших вакансій.

"Якщо порівнювати з літом, у першій половині осені кількість вакансій дещо зменшилася. Це стандартна сезонна особливість, тому що бухгалтерів шукають найчастіше наприкінці літа. Відповідно, на початку осені зменшується кількість пропозицій. Попит на цих фахівців постійний, попри карантин", - каже експертка з питань працевлаштування Юлія Дрожжина.

Також вона зазначила, що серед тенденцій 2020 року може бути збільшення попиту на бухгалтерів з частковою зайнятістю.

"Наприклад, маленькому бізнесу не вигідно брати фахівця на ставку, тому пропонують неповний робочий день або неповну зайнятість. Відповідно, спеціаліст може поєднувати роботу в декількох компаніях", - пояснює Дрожжина.

З її слів, зарплати починаються від 5 тис. грн за ведення ФОПа. Головний бухгалтер у великій компанії може отримувати $1,5 - 2 тис.

"Сфера бухгалтерів не надто привітна до початківців. У більшості вакансій фігурує мінімальний досвід 1-2 роки. На розмір зарплати працівника найбільше впливають досвід і розмір компанії", - резюмує експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців запрошують на роботу за кордоном: які фахівці найбільш затребувані

Середня зарплата бухгалтера в США становить $69,350 тис. на рік. Тобто їм платять приблизно $33,34 за год. Найвища річна зарплата у Сполучених Штатах може досягати понад $122 тис. Тобто $58,75 за год. Стартують бухгалтери з $43 тис. на рік.

У сусідній Польщі бухгалтери у середньому заробляють $12,8 тис. на рік. Найбільша зарплата - $57,5 тис. У Німеччині бухгалтер в середньому отримує $51 тис. за рік. Найбільша зарплата - $57 тис.

Станом на кінець жовтня українцям пропонували понад 52,1 тис. робочих місць. Понад 293 тис. людей шукали роботу. Середня зарплата у жовтні становила 12 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний день бухгалтерії: чи легко знайти роботу в цій сфері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути