четвер, 04 серпня 2022 19:34

40% підприємств зупинилися – інфографіка стану малого і середнього бізнесу
5

Український малий і середній бізнес продовжує відновлюватися.

Збільшилася частка підприємців, які сподіваються на зростання бізнесу, покращилися очікування товарооборотів у 2022 році. Про це свідчать дані сьомої хвилі досліджень проєкту "Дія.Бізнес" і стратегічного агентства Advanter Group, пише Forbes.

Індекс активності бізнесу незначно виріс з червня, але залишається на низькому рівні, що свідчить про невпевненість бізнесу у швидкому покращенні економічної ситуації.

Загальні прямі втрати мало і середнього бізнесу за п'ять місяців повномасштабної російської агресії оцінюють у $87 млрд.

39,9% підприємств повністю або майже повністю припинили роботу з 24 лютого.

Це нижче показника червня, коли 46,8% підприємств залишалися повністю або майже не працюючими. Така ж ситуація спостерігалася у травні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли почнеться масова приватизація – Шмигаль назвав дату

14,3% бізнесу вже перемістились в Україні, 1,8% – за кордон, ще 6,6% планують релокацію, але 50% з них ще не визначились із географією.

Зросла порівняно з червнем частка тих підприємців, що сподіваються на зростання бізнесу – 8,3%.

Стабільною залишається частка підприємців, що не бачать можливості для перезапуску бізнесу, який зупинився (10,3%) або вважають що цьогорічний оборот буде не більше за 20% від минулорічного (23,3%).

41,6% бізнесів планують надалі розвиватись і конкурувати через унікальні ділові зв'язки, партнерства, 38,9% – через технологічні інновації, 20,9% використовуючи бізнес-інновації.

Водночас більшість українських підприємців (61%) попри війну, вимушену релокацію, складнощі з логістикою і зменшення обсягів продажів продовжують працювати.

А 91% з тих, хто призупинив діяльність – готові відновитись у майбутньому, повідомляє ЗМІ.

Уряд готує законопроєкт про додатковий збір на імпортні товари в Україні, повідомив народний депутат Ярослав Желізняк.

У липні зареєстрували законопроєкт щодо повернення скасованих митних платежів, в тому числі для ввезення авто громадянами, поновлення податкових перевірок і збільшення військового збору.

Через російську агресію щомісячний дефіцит в Україні становить $5 млрд, сказав президент Володимир Зеленський про стан економіки.

Зараз ви читаєте новину «40% підприємств зупинилися – інфографіка стану малого і середнього бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути