середа, 27 грудня 2017 04:05

Луценко про виведення коштів Привату: "Хто б це не був - він отримає підозру"

Луценко про виведення коштів Привату: "Хто б це не був - він отримає підозру"
ГПУ чекає на результати аудиторської перевірки щодої коштів Приватбанку.

Генеральний прокурор Юрій Луценко запевняє, що ГПУ вручить підозри особам, причетним до виведення коштів ПриватБанку, якщо ці імена будуть встановлені. Але поки прокуратура чекає на результати аудиторської перевірки та звіту НБУ перед слідством.

Про це Луценко розповів в інтерв'ю українським телеканалам.

"Я, як генпрокурор, з нетерпінням чекаю інформації від Kroll та низки інших аудиторських західних кампаній, які за попередніми даними знайшли рахунки, куди осідали кошти, виведені з України. Йдеться про 180 мільярдів гривень – імовірних коштів, які були виведені із банку, і звичайно до цього дня ні ПриватБанк, ні Нацбанк, ні слідство не встановило, де знаходяться ці кошти через довгі процедури міжнародних запитів. Бо кошти, які знаходяться в офшорних компаніях, відкриваються через рік, а то й через два", - зазначив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів про зустріч з Коломойським

Луценко зазначив, що після того, як Нацбанк представить офіційний звіт перед слідством та офіційні дані аудиту, можна буде говорити про підозри.

"Хто б не був власником, як кажуть бенефіціаром, цих рахунків – він отримає підозру. Можу вам чітко стверджувати, яке б там прізвище не стояло. От хто б там не був, підозра буде обов'язковою. У своєму генпрокурорстві я не раз доводив, що прізвища навіть моїх колишніх товаришів є непринциповим, якщо йдеться про перехід червоної лінії – його величності закону", - наголосив очільник ГПУ.

Нагадаємо, нещодавно міністр фінансів Олександр Данилюк звинуватив ГПУ у затягуванні розслідування справ щодо колишнього керівництва Приватбанку. Луценко ці закиди спростовує.

Зараз ви читаєте новину «Луценко про виведення коштів Привату: "Хто б це не був - він отримає підозру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути