середа, 06 березня 2013 12:49

Квіти здорожчають, але цього разу не через підвищення мит - експерти

В останні місяці імпортери квітів в основному не стикалися з суттєвим підвищенням мита чи адміністративним тиском з боку співробітників митниці, що могло б спровокувати значне подорожчання їх продукції під 8 березня.

Цього року основним стимулом для підвищення цін на квіти буде підвищений попит споживачів, вважають експерти.

Так, за словами президента Союзу українських квіткарів Ірини Слободянюк, вступ у дію Митного кодексу надав можливість імпортерам проходити митний контроль через різні митниці, а не тільки через Київську регіональну, як це бувало раніше.

"Після скандалів 2010 р. спостерігається певне покращення. Хоча слід зауважити, що подекуди митники не зовсім коректно підходять до визначення митних платежів для бізнесу, стягуючи їх загалом з машин, а не обсягу партії продукції", - констатувала експерт.

У свою чергу в директор об'єднання "Флауерс-Імпорт" Ігор Пилипчук додає, що головним каталізатором зростання цін на квіти під 8 березня стане ажіотаж покупців.

"Так завжди було і ніяких тут сюрпризів немає" - зауважує фахівець.

Нагадаємо, що в 2010 року у передсвятковий період кілька провідних учасників ринку квітів звинувачували митницю в невиправданому підвищенні мит та сприянні окремим компаніям в імпорті рослин.

Зараз ви читаєте новину «Квіти здорожчають, але цього разу не через підвищення мит - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути