Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2011 15:40

Кужель розповіла, як привести в Україну іноземні інвестиції

Кужель розповіла, як привести в Україну іноземні інвестиції

Екс-голова Держкомпідприємництва Олександра Кужель знає, як привести в державу іноземні інвестиції.

Про це вона повідомила сьогодні під час прес-конференції під назвою "Інвестиційний клімат в Україні".

"Інвестор не хоче спілкуватися з нашими чиновниками. Треба створити таку систему, щоб інвестор їх не бачив. Якщо державі цікавий проект, який їй пропонують, то інвестор має  здати документи в єдине вікно, і з жодним чиновником не зустрічатися. Представник комітету Держпідприємництва являє собою представника підприємства і сам іде до пожежників і санстанції. Державний службовець не буде вимагати гроші у такого ж держслужбовця. Але ніхто не хоче змін, бо тоді зникає система отримання живих грошей. Згадую Балогу, коли він був мером Мукачева. У місті пахло Радянським союзом - магазини, підприємства не здавалися в оренду, не продавалися. Балога сказав з цього приводу: "Якщо немає грошей, то хай наймаються до мене". Нічого не змінилося. Жодного інвестора ніхто не чекає. Своїм не вистачає - треба ж ще ділитися. Тільки через прозорий клімат ми маємо можливість розвитку країни. Все інше - стагнація", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна за репутацією на 40-му місці у світовому рейтингу

Бізнес покидає Україну, впевнена Кужель

"Більше 50 % інвестицій в Україну - це інвестиції з Кіпру. Це, по суті, наші ж гроші, гроші наших олігархів, які виходять і заходять без оподаткування. Інвестори не прийшли до держави на Євро-2012. Його сплачують платники податків. Адже єдина мета підприємця - отримати прибуток. Інвестору все рівно, чи є у країні свобода слова, демократія там, чи диктатура. У нього дві вимоги - щоб гроші можна було вільно ввозити-вивозити, і щоб в країні існувала судова система, яка може захистити приватний капітал. Україна не цікава жодному інвестору, бо корупція зашкалює. Експерт Польського інституту Лукаш Адамський сказав, що Україна - дуже цікава. В Україні чиновнику сплачують не для того, щоб він зробив щось незаконне, а для того, щоб він зробив хоч щось", - підсумувала експерт.

Зараз ви читаєте новину «Кужель розповіла, як привести в Україну іноземні інвестиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути