Ексклюзиви
середа, 18 травня 2011 20:32

Курсу долара до євро пророкують серйозні коливання

Курсу долара до євро пророкують серйозні коливання

У короткостроковій перспективі курс долара по відношенню до євро очікує суттєве коливання через зростаючий державний борг США та нестабільність економік країн Єврозони.

Такий прогноз озвучив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко в ефірі Першого ділового каналу.

"Штатівський борг сильно впливає на співвідношення долар-євро. Але можливі дефолти, які будуть в Європі, впливають в протилежну сторону. Тому в короткостроковій перспективі ми не будемо бачити якісь пікові скачки. Ми будемо бачити великий рівень волатильності, але не такої, коли курс може дійти до одиниці", — сказав він.

На думку експерта, США вигідно підтримувати низький курс національної валюти.

"З одного боку, легше обслуговувати свій борг. З іншого боку, так можна підтримувати власних експортерів. Тому, очевидно, країна зацікавлена ??у здешевленні у парі долар-євро або долар-ієна", — зазначив Устенко.

Виконавчий директор Фонду Блейзера вважає, що економіці США не загрожують серйозні ризики.

"Про те, що економіка США впаде, я б говорити не став. Може бути, більш дорогим буде запозичення для корпоративного сектора, якщо вони виходять на зовнішні ринки, але нічого особливого для них від цього не зміниться. Прогнози щодо економіки США на 2011—2012 рік різні, але досить непогані, адже її зростання передбачають на рівні від 3 до 5% ", — висловив думку він.

Як розповів Устенко, зниження курсу долара по відношенню до євровалюти може мати сприятливий ефект для українських експортерів.

"Що стосується економіки України, можливе здешевлення долара може зіграти для нас позитивну службу з погляду просування інтересів наших експортерів на ринках Євросоюзу. Здешевлення долара буде означати подорожчання євро, а це значить, що наші експортери зможуть отримати в доларовому еквіваленті більше за свої послуги", — сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Курсу долара до євро пророкують серйозні коливання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути