четвер, 06 жовтня 2011 09:34

Курс євро знову опустився відносно долара

Курс євро знову опустився відносно долара

Євро дешевшає в четвер в парі з доларом і торгується біля рівня закриття попереднього дня в парі з євро, тому що ринок не виключає можливість пом'якшення грошово-кредитної політики Європейського центрального банку за підсумками засідання 6 жовтня.

Євро опустився до 7:15 у четвер до $ 1,3333 з $ 1,3348 за підсумками сесії 5 жовтня. У парі з японською нацвалютою євро коштував 102,31 ієни проти 102,34 у четвер.

Курс долара становив до цього часу 76,74 ієни проти 76,79 напередодні.

Разом з тим євро утримав дводенне зростання по відношенню до швейцарського франку та фунту стерлінгів завдяки очікуванням, що європейська влада посилить заходи підтримки банків і зробить інші кроки для подолання боргової кризи.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася на підтримку рекапіталізації європейських банків у разі, якщо з'ясують, що вони недокапіталізовані. За її словами, Німеччина готова обговорювати можливість допомоги банкам на жовтневому саміті Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед початком опалювального сезону борги комунальників за газ становлять 4 мільярди

Як прогнозують 11 з 52 опитаних Bloomberg News економістів, ЄЦБ знизить базову процентну ставку у четвер, при цьому шестеро респондентів з цих 11 очікують зниження відразу з 1,5% до 1%. Більшість учасників опитування, однак, прогнозують збереження вартості кредитування на колишньому рівні.

"Ринки нервують, тому що ЄЦБ може знизити процентні ставки. Ринки чекають нових звісток і нових ознак будь-яких стимулів від ЄЦБ. Думаю, це несприятливо позначається на євро", - заявив виконавчий директор відділу валютних операцій Nomura Holdings Inc. в Сіднеї Курт Магнус.

Засідання ЄЦБ у четвер в останній раз пройде під головуванням Жан-Клода Тріше, з 1 листопада його змінить Маріо Драгі, нинішній глава Банку Італії.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро знову опустився відносно долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути