середа, 05 жовтня 2011 09:40

Євро падає все нижче відносно долара та ієни

Євро падає все нижче відносно долара та ієни

Курс євро до долара і більшості інших активно торгованих світових валют знижується під час торгів у середу в очікуванні негативних даних про роздрібну торгівлю в єврозоні та рішень Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Знижувальний тиск на вартість єдиної валюти чинить і погіршення кредитного рейтингу Італії агентством Moody's Investors Service вперше за майже два десятиліття.

Курс євро до 7:33 у середу становив $ 1,3294 порівняно з $ 1,3349 на закритті торгів у Нью-Йорку за підсумками сесії у вівторок.

По відношенню до японської нацвалюти євро знизився до 101,90 ієни з 102,54 ієни напередодні.

Пара долар / ієна торгується біля позначки 76,64 ієни проти 76,81 за підсумками попередньої сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ: Європа досягла прогресу в боротьбі з кризою

Рейтингове агентство Moody's Investors Service після закриття американських ринків у вівторок знизило суверенний рейтинг Італії відразу на три ступені - з Аа2 до А2. Standard & Poor's погіршило оцінку держборгу Італії 20 вересня.

Як побоюються експерти, Італія може стати наступним вогнищем боргової кризи в єврозоні.

Згідно з прогнозами економістів, опитаних Bloomberg, обсяг роздрібних продажів в 17 країнах групи євро скоротився в серпні на 0,3% порівняно з липнем, коли підйом становив 0,2%. Дані будуть оприлюднені о 12:00 у середу.

Від ЄЦБ ринок очікує нових заходів стимулювання економічного зростання. У тому числі не виключають зниження базової процентної ставки, яку ЦБ підвищив двічі цього року - до 1,5%, хоча більш імовірним експерти вважають сигнал про можливість такого зниження до кінця року.

Між тим глава Федерального резерву Бен Бернанке заявив у вівторок, що американський ЦБ готовий посилити підтримку економіки, що сприяло зміцненню курсу долара.

Зараз ви читаєте новину «Євро падає все нижче відносно долара та ієни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути