вівторок, 05 квітня 2011 10:16

Курс долара пішов угору на фоні інфляційних очікувань

Курс долара пішов угору на фоні інфляційних очікувань

Курс долара росте під час торгів у вівторок до більшості світових валют після того, як голова ФРС Бен Бернанке заявив про необхідність "особливо пильно відстежувати" інфляційні очікування".

Ринки сприйняли це, як сигнал про можливе більш швидке підвищення процентних ставок у США, ніж передбачалося раніше, повідомляє агентство Bloomberg.

Тим часом ієна дешевшає на очікуваннях, що Банк Японії за підсумками засідання 6-7 квітня збереже процентні ставки в діапазоні 0-0,1%.

Євро опустився у вівторок до 1,4205 долара з 1,4221 за підсумками сесії 4 квітня. У парі з японською нацвалютою євро коштував 119,82 єни проти 119,54 у понеділок.

Курс долара піднявся з 84,06 до 84,37 ієни.

Нинішнє зростання цін на сировину, що викликав сплеск інфляції, пов'язаний з факторами попиту і пропозиції на глобальному ринку і, швидше за все, є тимчасовим, сказав Бернанке.

Це зростання не повинно трансформуватися в загальне підвищення інфляції, сказав він, так як інфляційні очікування залишаються стабільними, а також з урахуванням очікуваної стабілізації цін на ринках енергоносіїв, сільгосптоварів і металів.

Разом з тим падіння євро в парі з доларом стримують прогнози роздрібних продажів у єврозоні та очікування підвищення процентних ставок Європейського центрального банку на засіданні у четвер.

Передбачається, що роздрібні продажі в єврозоні виросли в лютому на 0,1% в порівнянні з січнем, коли підйом становив 0,2%.

Зараз ви читаєте новину «Курс долара пішов угору на фоні інфляційних очікувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути