четвер, 17 листопада 2011 20:08

Кризовим країнам доведеться "оздоровлюватися" вже найближчим часом - експерт

Кризовим країнам доведеться "оздоровлюватися" вже найближчим часом - експерт

Фінансову кризу в єврозоні не можна вважати подоланою лише тому, що змінилися уряди проблемних країн. Політики вже у найближчому майбутньому мають виправдати кредит довіри Європейського союзу.

Про це заявила директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук у ефірі Першого ділового каналу.

"Очевидно, що це ще не кінець. Я би акцентувала увагу не на політичній кризі, а на фінансовій. Серйозні політичні зсуви в Італії та Греції стали наслідком саме економічних процесів ... Є багато завищених оцінок та сподівань щодо того, що прийшов економіст Маріо Монті, й одночасно із цим прийдуть позитивні зміни. Але політики не є магами, вони не можуть в один момент змінити ситуацію в країні", - сказала вона.

За її словами, новий очільник італійського уряду Маріо Монті та його грецький колега Лукас Пападемус  упродовж найближчих місяців мусять показати Європі перші позитивні результати своєї діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Францію назвали черговим кандидатом на впадання у рецесію

"І Пападемус, і Монті є людьми, яких чудово сприймають не лише в МВФ та ЄС, але і "економічних" столицях - зокрема, Франкфурті. Тому можна очікувати, що усі інституцію максимально сприятимуть тому, щоб допомогти Греції та Італії швидше вийти із ситуації, що склалася. Але довіра не може бути тривалою. Якщо вони не побачать вже у перші місяці, що Монті і Пападемус виконують взяті перед ЄС зобов'язання, то, думаю, персональний фактор вже не матиме такого важливого значення", - зазначила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні доведеться важко боротися зі світовою кризою - МВФ

"Ми бачимо цікавий момент, коли в ЄС люди все більше схильні довіряти професіоналам. Якщо подивитися на склад уряду в Італії, ви там не побачите фактично жодного професійного політика. Ви побачите експертів у певній сфері: від Міністерства внутрішніх справ до Міністерства економіки", - зауважила Гетьманчук.

Зараз ви читаєте новину «Кризовим країнам доведеться "оздоровлюватися" вже найближчим часом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути