понеділок, 07 травня 2012 17:11

Кожна українська сім'я втрачає $1 тисячу на рік без Митного союзу - росіяни порахували

Кожна українська сім'я втрачає $1 тисячу на рік без Митного союзу - росіяни порахували
Сергій Марков: Наш підхід дуже простий. Фото: club-rf.ru

У середньому, за підрахунками російських економістів, українська сім'я втрачає $1 тис. на рік від того, що Україна не вступає до Митного союзу.

Про це сказав російський політолог, проректор Російського економічного університету ім.Плеханова Сергій Марков, пише УНН.

"Наші економісти підрахували дуже просто - в середньому українська сім'я повинна отримати від членства в Митному союзі, а потім і в Євразійському союзі, приблизно тисячу доларів на рік. Зараз вже півроку ви не в Митному союзі - український уряд забрав близько 500 доларів від кожної української сім'ї", - зазначив він.

За його словами, у російської влади відсутні будь-які прагнення підім'яти під себе Україну, а тільки побудувати свій союз, подібний до ЄС, який значно посилиться від вступу до нього України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні завмерла інфляція - Держстат

"Наш підхід дуже простий: у Євросоюзі молодці, що будували такий Євросоюз, а ми повинні побудувати подібний Євросоюз у себе. Ми не хочемо принижуватися і канючити щоб нам дали блага Євросоюзу, а хочемо самі все зробити. І такий союз у нас буде називатися Євразійський союз", - зазначив Марков.

Політолог вважає, що небажання українських політиків вступати в Митний союз продиктована страхами і фобіями, а антиросійська опозиція в Україні займає позицію "інтелектуальної неадекватності".

Нагадаємо, президент Віктор Янукович озвучив, що співпраця з ТЗ можливе тільки у форматі "3+1" без вступу нашої держави в союз.

Зараз ви читаєте новину «Кожна українська сім'я втрачає $1 тисячу на рік без Митного союзу - росіяни порахували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути