неділя, 18 березня 2012 18:17

Янукович готовий змінити Конституцію, щоб вступити в Євразійський союз

Янукович готовий змінити Конституцію, щоб вступити в Євразійський союз

Президент Віктор Янукович не виключає внесення змін до Конституції або проведення всеукраїнського референдуму для вступу України в Євразійський союз.

В інтерв'ю телеканалу "Росія-24" він заявив, що Україна поки не готова дати конкретну відповідь про свою участь у союзі, передає Українська правда.

Він зазначив, що Україна випала з інтеграційного процесу "майже на п'ять років, можливо, навіть більше", внаслідок чого втратила "дуже багато часу та інформації".

"Ми не були учасниками підготовки цих документів, і ми не готові сьогодні сказати, наскільки вони відповідають нашим національним інтересам", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22 реформи Януковича одночасно провести неможливо - Матвієнко

За його словами, Україна буде дивитися на "хоча б первинний результат, за яким можна буде дати оцінку, що це дає державам, як це впливає на суверенітет".

Янукович зазначив, що часто звучить питання про те, що створення наднаціональних органів позбавить Україну якоїсь частини суверенітету.

"І це заборонено Конституцією. Щоб це питання практично вирішувати, є різні способи. Це зміна Конституції в парламенті, можливо, проведення референдуму всеукраїнського, і т.д. Але це вже спосіб. Але щоб піти цим шляхом, потрібно бути переконаним, і бачити результат", - зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зазбирався до Москви

"Потрібно бути переконаним, тому що напевно цьому інтеграційному шляху будуть перешкоджати опоненти, політичні сили різні, які будуть впливати на суспільство. Наприклад, якщо це буде референдум, буде дві точки зору, і люди будуть дивитися, а яка ж із них найбільш приваблива або правильна", - сказав Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович готовий змінити Конституцію, щоб вступити в Євразійський союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути