пʼятниця, 27 грудня 2013 11:24

Королевська побачила значне "покращення": Соціальну справедливість забезпечено

Королевська побачила значне "покращення": Соціальну справедливість забезпечено
Фото: ipress.ua

Протягом 2013 року було реалізовано захист найуразливіших громадян та забезпечено соціальну справедливість, знижено рівень державних виплат народним депутатам та чиновникам.

Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради.

"Нам вдалося зменшити розрив між пенсіями народних депутатів і чиновників та простих людей. Тепер розмір пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів. Наприклад, якщо раніше депутат виходив на пенсію - отримував 16 121 гривню (90% від зарплати), то в цьому році депутат, виходячи на пенсію, отримує максимум 9 490 грн. (10 прожиткових мінімумів), а якщо він продовжує працювати, пенсія становить - 7 632 гривні. Те саме стосується і державних службовців", - цитує слова Королевської прес-служба Мінсоцполітики.

Міністр відзначила посилення соціального захисту найбільш уразливих категорій громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середня зарплата в Україні впала на 15 гривень. Хто скільки заробляє (Інфографіка)

За її словами, на виконання соціальних ініціатив президента Віктора Януковича цього року був суттєво підвищений рівень соціального захисту дітей-інвалідів підгрупи "А", а також дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку або піклування.

"Також хочу відзначити, що за 9 місяців цього року майже 12200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали родину чи були передані до сімейних форм виховання. Таким чином, на 1 грудня в сімейних формах виховується 76651 дитина або 83,5% усіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", - сказала вона.

Ще одним напрямком роботи, зазначила Королевська, стало посилення соціального захисту ветеранів та інвалідів.

"У середньому на 10% порівняно з 2012 роком зросла грошова допомога ветеранам до 5 травня, були істотно підвищені пенсії всім інвалідам війни II і III груп та учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років. Тепер вона становить не менше 2548 гривень", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Королевська побачила значне "покращення": Соціальну справедливість забезпечено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути