понеділок, 29 липня 2013 17:27

Королевська розповіла, як ліквідувати заборгованості по зарплатах на "бідних" підприємствах

Королевська розповіла, як ліквідувати заборгованості по зарплатах на "бідних" підприємствах
Наталія Королевська. Фото: telegraf.com.ua

Новий законопроект Мінсоцполітики "Про внесення змін до окремих законів України щодо задоволення вимог найманих працівників внаслідок неплатоспроможності роботодавця" передбачає удосконалений механізм погашення заборгованості по зарплаті.

Про це заявила міністр соцполітики Наталія Королевська, повідомляє Радіо Свобода.

Працівникам підприємств-боржників збираються виплатити зарплату за останні два місяці до порушення справи про банкрутство чи звільнення, грошову компенсацію за невикористану відпустку за останні півроку (приблизно половина мінімальної зарплати) та гарантійні компенсаційні виплати (приблизно 2 мінімальні зарплати), повідомила Королевська.

За словами Королевської, максимальний розмір виплати становитиме 4,5 мінімальних зарплати, тобто 5161 гривень. Процедура виплат почнеться після судового рішення про ліквідацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін відмовився розглядати законопроект, який обмежує пільги нардепам

"Щоб вирішити цю проблему Міністерство соціальної політики розробило і вже направило на погодження центральних органів виконавчої влади проект закону, який передбачає створення гарантійної установи, яка дасть людям можливість отримати чесно зароблені кошти. Ліквідувати ці борги пропонується за рахунок коштів Фонду соціального страхування на випадок безробіття. Фактично йдеться про механізм, який допоможе у стислий термін, ліквідувати майже половину боргового тягаря по зарплатах", – пояснила міністр соціальної політики.

З початку цього року борги на державних підприємствах зменшились на 23 мільйони гривень, на комунальних – на 26 мільйонів.  Натомість на  підприємствах приватної власності борги збільшились на 92 мільйони гривень, додала Королевська.

Наразі, станом на липень цього року загальна сума боргу по зарплатах становить 935 мільйонів гривень, з них – 405 мільйони гривень заборгували підприємства-банкрути.

Зараз ви читаєте новину «Королевська розповіла, як ліквідувати заборгованості по зарплатах на "бідних" підприємствах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути