середа, 16 січня 2013 09:20

Коломойський після банкрутства "АероСвіту" став власником МАУ - ЗМІ

Коломойський після банкрутства "АероСвіту" став власником МАУ - ЗМІ
Фото: bfootball.com.ua

Найбільша за кількістю рейсів українська авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) змінила акціонерів. Тепер власником авіакомпанії став підприємець Ігор Коломойський, стверджують її партнери і джерела в МАУ.

Водночас, з цього бізнесу вийшов Михайло Табачник - брат міністра освіти і науки Дмитра Табачника, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Політ з пересадкою".

За даними видання, він залишив бізнес через погані фінансові показники компанії.

Наглядова рада в результаті перестановок скоротилася з п'яти до чотирьох осіб - це передбачено новою редакцією статуту компанії, уточнили в прес-службі МАУ.

Табачник був членом наглядової ради компанії протягом півроку, з липня 2012 року.

Джерела, знайомі з ситуацією в компанії, і партнери акціонерів стверджують, що в період між приватизацією і останньою зміною складу акціонерів в МАУ влітку цього року в числі її співвласників значилися колишній віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков та Михайло Табачник.

"У компанію Бориса Колеснікова та Михайла Табачника запросив Арон Майберг. Вони вклали кошти, і компанія отримала певний захист з боку регуляторів. Але в підсумку бізнесмени були незадоволені фінансовими результатами МАУ і в середині 2012 року вирішили продати свої частки", - стверджує джерело в одній з компаній-партнерів МАУ.

У свою чергу Колесніков заперечує зв'язок з МАУ.

"Я ніколи не був співвласником авіакомпаній. Про якого Михайла Табачника йдеться? Я знайомий з Дімою Табачником, а з Михайлом - ні", - уточнив він.

За словами Колесникова, йому невідомо, хто тепер володіє МАУ.

У кінці минулого року в системі розкриття інформації НКЦБФР з'явилася інформація про зміну акціонерів МАУ. Згідно зі звітом емітента, в III кварталі кіпрська "Онтобет промоушінз лімітед" сконцентрувала 25,83% акцій МАУ. А компанія "Кепітал інвестмент проджект" збільшила частку з 51,64% до 74,16%. Остання належить ТОВ "Інвестмент Проджектс менеджмент", власником якого в червні 2012 року стала "Онтобет промоушінз лімітед". Тобто фактично влітку минулого року акції МАУ були сконцентровані в руках одного власника.

У результаті новим співвласником "Міжнародних авіаліній України" став Коломойський.

"Угода закрилася якраз влітку, але ще до цього МАУ і" Аеросвіт "почали послаблювати взаємну конкуренцію. Зараз керівництво МАУ говорить, що у компанії один господар - Ігор Коломойський", - сказав один з партнерів-постачальників послуг МАУ.

"Всі співробітники чудово розуміють, але офіційно ніхто нікому нічого не заявляв. Коломойського в офісі ми не бачили, на відміну від представників керівництва "АероСвіту", з якими дуже часто бачаться менеджери МАУ", - розповідає джерело в "Міжнародних авіалініях України".

На зборах акціонерів 31 грудня, зі слів його учасників, були представники Коломойського.

Співвласник МАУ Арон Майберг спростовує зміну структури власників. У групі "Приват" ситуацію також не коментують.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський після банкрутства "АероСвіту" став власником МАУ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути