вівторок, 15 січня 2013 10:43

"АероСвіт" припиняє польоти за маршрутом Київ-Москва-Київ

"АероСвіт" припиняє польоти за маршрутом Київ-Москва-Київ
Фото: rian.com.ua

Авіакомпанія "АероСвіт" з 15 січня 2013 зупиняє виконання рейсів за маршрутом Київ-Москва-Київ з комерційних причин, повідомили у прес-службі компанії.

"Рішення "АероСвіту" стало наслідком призупинення його участі в регіональних системах взаєморозрахунків IATA BSP, включаючи BSP Росія. В результаті цього на рейсах компанії в/з Москви значно впало комерційне завантаження, що не дозволяє ефективно експлуатувати цю висококонкурентну повітряну лінію", - йдеться у повідомленні компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три авіакомпанії захотіли забрати рейси "АероСвіту"

10 січня міжнародне асоціація повітряного транспорту (IATA) інформувала "АероСвіт" про те, що змушена інструктувати регіональні системи IATA BSP про призупинення розрахунків агентів з продажу авіаперевезень з авіакомпанією через систему BSP. IATA також повідомила, що рекомендувала агентам перейти безпосередньо на прямі двосторонні розрахунки з авіакомпанією.

До відновлення обслуговування в системі IATA BSP "АероСвіт" має намір використовувати альтернативні канали дистрибуції авіаперевезень, включаючи власну онлайн-продаж і прямі взаєморозрахунки з авіакомпаніями та агентами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АероСвіт" продовжує скасовувати рейси: десятки росіян не можуть потрапити додому

Після запуску альтернативної системи реалізації авіаквитків компанія планує відновити польоти до Москви.

Нагадаємо, до призупинення рейсів "АероСвіт" виконував чотири щоденних рейсу між Києвом і Москвою ("Шереметьєво").

Раніше повідомлялося, що авіакомпанія "АероСвіт" виплатила борг за наданий аеронавігаційний сервіс (АНО) у повітряному просторі Російської Федерації за жовтень 2012 року у розмірі 521 тисяч долларів, і обслуговування її рейсів 15 січня заморожене не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакомпанія "АероСвіт" подала заяву в суд про банкрутство

Нагадаємо, Господарський суд Київської області 29 грудня 2012 року ухвалив рішення про початок провадження у справі про банкрутство приватного акціонерного товариства "Авіакомпанія "АероСвіт", у якої виникли фінансові труднощі.

У зв'язку із запровадженням тимчасового розкладу польотів та з метою його забезпечення та інформування пасажирів про оперативні зміни в графіку рейсів авіакомпанія "АероСвіт" створила антикризовий штаб.

Зараз ви читаєте новину «"АероСвіт" припиняє польоти за маршрутом Київ-Москва-Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути