четвер, 23 травня 2013 10:39

Клименко розповів, як добре працюють іноземні інвестиції в Україні

Клименко розповів, як добре працюють іноземні інвестиції в Україні
Клименко: підприємства з іноземними інвестиціями дуже стабільно себе почувають. Фото: liga.net

В Україні підприємства з іноземними інвестиціями у 2012 році наростили обсяги продажів майже на 40% у порівнянні з 2010 роком.

Про це розповів міністр доходів і зборів Олександр Клименко в ефірі Українського радіо.

"Я би взагалі не говорив про скорочення кількості підприємств з іноземними інвестиціями. Якщо ми поглянемо на статистику, на цифри щодо підприємств з інвестиціями, які працюють на ринках України, то, навпаки, бачимо, що вони посилюють свої позиції. Якщо ми порівняємо цифри 2010 року з цифрами 2012 року, то бачимо, що обсяги їх продажів зросли майже на 40%, а обсяги експорту також показують динаміку зростання. Так є певні питання, але підприємства з іноземними інвестиціями дуже стабільно себе почувають і нарощують свою активність", - сказав Клименко.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, приріст прямих іноземних інвестицій в Україну в 2012 році становив $4,129 млрд. Минулого року іноземні інвестори вклали в українську економіку $6,013 млрд.

Посол США Джон Теффт заявив, що річний обсяг залучених іноземних інвестицій в економіку України має становити не менше $40 млрд.

Прем'єр-міністр Микола Азаров наголосив на необхідності для України розширювати співпрацю з міжнародними інвесторами і покращувати бізнес-клімат.

Зараз ви читаєте новину «Клименко розповів, як добре працюють іноземні інвестиції в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути