четвер, 04 квітня 2013 20:20

Україна може залучити до $ 40 млрд інвестицій - посол США

Україна може залучити до $ 40 млрд інвестицій - посол США
Джон Теффт. Фото: dt.ua

Річний обсяг залучених іноземних інвестицій в економіку України має становити не менше $ 40 млрд. заявив посол США Джон Теффт під час зустрічі з головою Донецької облдержадміністрації Андрієм Шишацьким. "Саме цю цифру називають сьогодні всі експерти, з якими я спілкуюся, оцінюючи потенціал і можливості України" , - зазначив дипломат.

У той же час, Теффт наголосив, що для того, щоб Україна досягла такого припливу іноземного капіталу, необхідна більш прозора судова система та законодавча база.

"Інвестор повинен розуміти, що якщо раптом виникнуть якісь проблеми і суперечки, яким чином він зможе захистити свої інвестиції. Я про ці речі говорив в Києві, але я також прошу звернути на це увагу керівників місцевих органів влади", - сказав Посол звертаючись до керівництва області.

Зі свого боку Андрій Шишацький зазначив, що на сьогоднішній день президентом, урядом і місцевими органами влади робляться кроки з дерегуляції бізнесу. Як приклад, він навів роботу регіонального центру адмінпослуг "Відкрита влада", який працює за принципом "єдиного вікна", де менш ніж за рік, що минув з моменту його відкриття, юридичним та фізичним особам видано більше 30 тис документів дозвільного характеру.

Зараз ви читаєте новину «Україна може залучити до $ 40 млрд інвестицій - посол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути