четвер, 09 серпня 2012 14:22

Клименко пообіцяв, що збиратиме податки "авансом" лише з великого бізнесу

Клименко пообіцяв, що збиратиме податки "авансом" лише з великого бізнесу
Олександр Клименко: у платників відпаде необхідність мінімізувати свої податкові зобов'язання. Фото: obozrevatel.com

Підписаний президентом Віктором Януковичем закон про внесення змін до Податкового кодексу сприятиме спрощенню процедури адміністрування податків та, відповідно, створенню додаткових стимулів для активного розвитку бізнесу.

Таку думку висловив голова Державної податкової служби (ДПС) Олександр Клименко, повідомляє прес-служба відомства.

"Зокрема,  в законі  враховані  ініціативи ДПС України щодо вдосконалення спрощеної системи оподаткування за рахунок введення п'ятої та шостої груп платників єдиного податку.  Так, у п'ятій  групі "спрощенців" зможуть працювати  фізособи-підприємці, які протягом останнього календарного року мали не більше 20 найманих співробітників, а  обсяг доходу  - не більше  20 млн грн. У шостій групі працюватимуть юридичні особи, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб, обсяг прибутку - не більше 20 млн грн", - сказано у повідомленні.

За словами Клименко, завдяки такій розбивці на групи та спрощенню умов ведення бізнесу у платників відпаде необхідність мінімізувати свої податкові зобов'язання.

"Таким чином, в якості ефекту від стимулювання розвитку бізнесу ми очікуємо на позитивну динаміку бюджетних надходжень",  - зазначив голова ДПС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв середню зарплату 8 тисяч гривень, але не всім

У відомстві впевнені, що врахована в законі ініціатива ДПС щодо авансових платежів податку на прибуток значно спростить документообіг та дозволить планувати витрати для підприємців.

"Підприємства з прибутком не менше 10 млн грн сплачуватимуть щомісяця 1/12 частину нарахованого за минулий рік податку. У випадку, якщо підприємство протягом кварталу показує збиток, воно може подати заяву,  зробити перерахунок і буде до кінця року звільнено від сплати авансових платежів", - зазначили в Податковій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ та Нацбанк купили іномарок на 4,5 мільйона

Клименко наголосив, що це загальноприйнята європейська практика, яка дозволить зменшити кількість контактів представників бізнесу із податковою службою.

"Авансові платежі не сплачуватимуть представники  малого та середнього бізнесу, тобто платники податку, у яких доходи не перевищують 10 млн грн, та новостворені підприємства", - зауважив податківець.

Перевагою для цієї групи платників ДПС назвала також дозвіл не подавати  податкову декларацію за календарний квартал, півріччя та дев'ять місяців, а  податок на прибуток сплачувати на підставі річної податкової декларації без сплати авансового внеску.

Зараз ви читаєте новину «Клименко пообіцяв, що збиратиме податки "авансом" лише з великого бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути