четвер, 09 серпня 2012 11:23

Податкова "витрусила" 6 мільйонів з тих, хто продавав алкоголь неповнолітнім

Податкова "витрусила" 6 мільйонів з тих, хто продавав алкоголь неповнолітнім
Податкова: порівняно з минулим роком кількість анульованих ліцензій зросла більш ніж вдвічі. Фото: poltava.pl.ua

З початку року за незаконний продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів анульовано 886 ліцензій. Порушникам донараховано майже 6 млн грн штрафних санкцій.

Про це повідомили в Державній податковій службі.

За даними відомства, порівняно з минулим роком кількість анульованих ліцензій зросла більш ніж вдвічі. За 7 місяців минулого року було анульовано 393 ліцензії на право роздрібного продажу алкоголю та тютюну. Сума донарахованих штрафних санкцій склала понад 2,5 млн грн.

"Так, наприклад, перевіряючи інформацію про нібито неодноразовий продаж підліткам алкоголю у місцевому магазині, податківці Запоріжжя зафіксували факт продажу вина неповнолітній особі. За порушення закону підприємець не лише втратив ліцензію, а й сплатив до бюджету 6,8 тис. грн штрафу. А у Феодосії за подібне порушення свою ліцензію втратив власник місцевого кафе", - зазначено у повідомленні ДПС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ та Нацбанк купили іномарок на 4,5 мільйона

Загалом, за січень-липень 2012 року анульовано майже 14,2 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Причинами анулювання також стали продаж алкоголю та тютюну у невизначених для цього місцях, несплата чергового платежу за ліцензію протягом 30 днів від моменту її призупинення, а також відповідна заява суб'єкта господарювання.

Зараз ви читаєте новину «Податкова "витрусила" 6 мільйонів з тих, хто продавав алкоголь неповнолітнім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути