середа, 20 листопада 2013 16:30

Киянка заробляє на продажі кексів через соцмережі
21

Фото: Фото надане Веронікою Досаєвою

28-річна киянка Вероніка Досаєва займається випічкою мафінів з різними начинками. Замовлення приймає через соцмережі. Мафіни можна придбати по 16 грн за штуку.

"Працювати починала вдома. Спочатку це були невеликі партії по 10-12 штук, які готувала на своїй же плиті зі своїми ж формами, - пояснює. - Замовляли їх через інтернет на дні народження, чи в подарунок коханій людині".

У справу вклала 20 тис. грн. Гроші потрібні на оформлення підприємства, розробку логотипу для соцмережі, а також коробки, листівки та на рекламу.

"Спочатку розробила концепцію розвитку. Визначила кілька напрямків мафінів і розподілила їх по категорії покупців. Для чоловіків в моїй уяві це має бути щось чоловіче, ніякого рожевого крему, але багато горіхів, шоколаду. Для дітей щось з мінімальною кількістю масла й кремів. Це щось типу вівсяних мафінів з горіхами, ізюмом. Для жінок це має бути щось красиве і дієтичне. Я придумала рецепт на основі банану, там дуже мало муки, цукру, - каже. - Ну і категорія для гурманів: випічка з моцарелою, полєнтою, соусом песто".

Найбільше замовляють чізкейки. Перші замовлення з'являлися 1-2 рази на тиждень максимум на 8-12 штук.

"Маю близько 20 рецептів мафінів. Класичні рецепти кексів беру з американських книг. Іноді об'єдную кілька рецептів в один. Іноді знаходжу рецепт в інтернеті, додаю щось своє, пробую", - розповіла дічина.

Найбільша партія, яку готувала за один раз, це 180 штук мафінів для корпоративної вечірки.

Кілька місяців тому почала поставляти мафіни в кавовий дім "Лондон" , в "Кав'ярню на Франка ", в кафе "Друзі", "Bibliotech" і "Скай - беррі".

"Працюю поки малими партіями. Щодня завозимо до 20 штук, щоб завжди були свіжі", - уточнила Досаєва.

Наймає кур'єра та тричі на тиждень приходить кондитер. За день випікає по 150 мафінів.

"Частіше люди замовляють перед святами чи вихідними. Зараз працюю в Києві, але отримувала замовлення й з інших міст. Можу відправити мафін поштою, але не даю гарантію, що коробка не перевернеться і тістечко матиме той вигляд, який потрібно", - підсумувала Досаєва.

Зараз ви читаєте новину «Киянка заробляє на продажі кексів через соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути