Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2014 16:25

Киянин заробляє 300 тисяч на рік, тримаючи зал аеробіки

Киянин заробляє 300 тисяч на рік, тримаючи зал аеробіки
Як заробити гроші на залі з аеробіки. Фото: donbass-arena.com

Киянин Олексій Панасюк відкрив зал аеробіки у столиці. Заклад приносить бізнесмену до 300 тис. грн. на рік.

"Розраховували на більшу суму, але вже за перші півроку стало зрозуміло, що за рік вкладені гроші не відіб'ємо, бо не продали запланованої кількості річних абонементів. Люди зараз не впевнені у завтрашньому дні. Купують абонемент на місяць. Трохи допомагала реклама у соцмережі та буклети, які роздаємо у супермаркетах по району та розкидали у поштові скриньки", - сказав він.

Перш ніж зняти в оренду зал, промоніторив усі райони столиці.

"У Києві фітнес-клубів дуже багато, але знайти свою нішу можна. Головне - правильно визначитися з місцем оренди для залу. Ми зупинилися на двох варіантах - зал у бізнес-центрі неподалік від Хрещатика чи в спальному районі на Лівому березі. Обрали останній, бо оренда удвічі дешевша", - сказав бізнесмен.

Перш ніж знімати в оренду приміщення, купувати обладнання і брати на роботу персонал, радить скласти бізнес-план.

"Дружина мріяла про фітнес-клуб для віп-класу. Але для цього одного залу аеробіки і тренажерів замало. Треба відкривати басейн чи сауну. Для цього треба уп'ятеро вищий бюджет. У бізнес-центрі для цього не вистачило б місця, а у спальному салоні шукати віп-клієнтів марно. Як пояснив нам бізнес-консультант, зараз недостатньо клубів із доступними цінами. Ми зробили ставку на середній клас", - пояснив Панасюк.

Найбільше клієнтів - навесні.

"У березні купують найбільше абонементів. Стільки ще беруть напередодні Нового року на подарунки. Навесні жінки починають дбати про свою фігуру, хочуть повернутися у форму. Взяв на роботу чотирьох досвідчених інструкторів. Користується популярністю програма розрахована на вагітних жінок. Щодня вранці і ввечері набираються групи по 10-12 вагітних. Пропонуємо також йогу, пілатес, дихальну гімнастику і дитячу аеробіку", .

Фітнес-інструкторам платить по 5 тисяч гривень щомісяця.

Зараз ви читаєте новину «Киянин заробляє 300 тисяч на рік, тримаючи зал аеробіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути