пʼятниця, 09 грудня 2011 10:49

Казати про крах гривні та євро немає сенсу - Горбаль

Казати про крах гривні та євро немає сенсу - Горбаль

Саміт Європейського союзу по євро зможе заспокоїти паніку. Краху єврозони найближчим часом чекати не варто.

Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль.

"Ситуація в країнах єврозони в найближчі роки в будь-якому разі буде відзначена економічним спадом і рецесією. Ми є свідками створення нових інститутів управління країнами не тільки єврозони, а й усього Євросоюзу, власне того, що було упущено при створенні Євросоюзу. У той же час можемо говорити, що в певному сенсі країни Євросоюзу втрачають деякий суверенітет з погляду бюджетної політики: усім членам ЄС необхідно буде змиритися з жорсткими обмеженнями щодо проведення соціальної політики, а також неперевищення розмірів дефіцитів бюджетів - зараз обговорюється стеля в 3%", - цитує слова політика його прес-служба.

На думку Горбаля, керівники країн єврозони розуміють, що вихід будь-якої країни з єврозони може спричинити найсерйозніші наслідки для всіх інших країн.

"Тому говорити про крах євро і відновленні національних валют, а такі думки звучать, не має сенсу, такі чутки є приводом для паніки і в самому Євросоюзі, і, на жаль, в Україні. Тому населення і в країнах єврозони і в нас знімає депозити в євро і намагається переводити їх в інші вкладення. У цьому контексті лідери країн єврозони зацікавлені якнайшвидше знайти рішення для того, щоб зняти цю паніку", - зазначив нардеп.

Як підкреслив "регіонал", євро займає досить істотну роль в українських золотовалютних резервах і є однією з основних валют, в якій українці розміщують свої вклади в банках.

"Наскільки я знаю, певне пожвавлення і паніка на ринку існують, але рецепт той же - подальші дії керівництва ЄС і заспокійливі сигнали після завершення саміту", - сказав Горбаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборону продавати землю треба продовжити ще на рік - Держземагентство

Політик упевнений, що національна українська валюта найближчим часом буде стабільна.

"Ситуація з гривнею, з нашим платіжним балансом, незважаючи на песимістичні прогнози, поки досить прогнозована, плюс керівництво Нацбанку розуміє, що в цей непростий час курсова нестабільність може призвести до трагічних наслідків, як це було в 2008 році", - підсумував Горбаль.

Зараз ви читаєте новину «Казати про крах гривні та євро немає сенсу - Горбаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути