пʼятниця, 23 вересня 2011 12:06

"Із кожної кризи Росія виходить дедалі більш сировинною країною"

 

Росію не влаштовує статус постачальника сировини. Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив російський економіст Олександр Аузан.

"Однак поки що ця тенденція лише посилюється: із кожної кризи Росія виходить дедалі більш сировинною країною. Але спроби переконати себе, що це добре й що ми – велика енергетична держава, вважаю, були марні", - підкреслив він.

"Бо якщо серйозно думати про розвиток у цьому напрямку, вимальовується анекдотична картина. Росія майбутнього – за теперішніх технологій – мусить мати приблизно такий вигляд: усе затоплене водою, стоять гідростанції. А на пагорбах – атомні станції, енергія яких іде на те, щоб відкачувати воду. Це була б економічно ефективна енергетична наддержава – але сумніваюся, що росіяни хотіли б у такій жити", - наголосив Аузан.

"Ми вивчаємо, що може вийти й чого не може вийти за нинішнього рівня розвитку суспільства. Останній аспект особливо важливий. Бо, зверніть увагу, за останні 100 років підняти автомобільну промисловість Росії так і не вдалося. Але за той же час ми змогли побудувати космічні кораблі, гідротурбіни, розвинути авіацію. А от автопром – ні, з холодильниками теж біда. З масовими продуктами в Росії не склалося", - зауважив економіст.

Чим розрізняється розвиток економік Росії та України Олександр Аузан розповідає у новому номері журналу "Країна" № 36 (89) за 23 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Із кожної кризи Росія виходить дедалі більш сировинною країною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути