четвер, 02 червня 2011 22:00

Держветслужба заборонила ввіз російських свиней в Україну

Держветслужба заборонила ввіз російських свиней в Україну

Державна ветеринарна й фітосанітарна служба заборонила ввіз свиней, сировини й продукції свинарства із Центрального округу Росії. Про це сказано в повідомленні Держветслужби.

"Забороняється ввіз із Центрального округу Російської Федерації в Україну свиней, продукції й сировини з них", - сказано в повідомленні.

Рішення про заборону прийнято 2 червня.

Відповідно до офіційного повідомлення Федеральної служби з ветеринарного й фітосанітарного нагляду Росії ("Россельхознадзор"), на території цього округу зареєстроване захворювання африканською чумою свиней. Ввіз інших вантажів із цієї держави, підконтрольних Держветслужбі, має здійснюватися відповідно до ветеринарних вимог у частині імпорту в Україну об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю й нагляду.

Африканська чума свиней - небезпечне захворювання, що проходить без симптомів і дуже швидко передається від однієї тварини до іншого. На сьогодні від нього немає вакцини, єдиний спосіб боротьби з вірусом - це знищення поголів'я свиней у радіусі 20 км від виявленого осередку захворювання. Для людей цей вірус не несе загрози.

Зараз ви читаєте новину «Держветслужба заборонила ввіз російських свиней в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути