четвер, 18 січня 2018 11:24

Хліб знову подорожчає

Хліб знову подорожчає
Ціна на хліб залежить від вартості борошна, енергоносіїв та заробітної плати пекарів. Фото: PMG.ua

Об'єднання "Укрхлібпром" прогнозує 2018 року підвищення вартості хліба на 7-8%, порівняно з 2017 роком.

"Я не прогнозую дуже великого зростання цін на хліб. Адже спостерігається досить висока конкуренція на ринку хлібобулочних виробів. Ціна виросте в межах закладеного на наступний рік рівня інфляції 7-8 відсотків. Високого і стрибкоподібного підвищення цін не передбачається", - заявив гендиректор Укрхлібпрому Олександр Васильченко, передають "Українські новини".

Він зауважив, що на цей час ціна на хліб залежить від вартості борошна, енергоносіїв та заробітної плати пекарів. При цьому за 2017 рік хліб в середньому подорожчав на 20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергове подорожчання: скільки коштують молочні продукти в Україні

Водночас Укрхлібпром попередньо оцінює зниження виробництва хлібобулочних виробів на 7,5% 2018 року, порівняно з 2017 роком.

"Зберігається тенденція до зниження виробництва хліба. І ця динаміка досить висока - порядку 7,5 відсотків зниження до рівня минулого року. Очікуємо 1,1 мільйони тонн продукції за підсумками року. При цьому потрібно врахувати, що статистика зазначає виробництво тільки промислових підприємств", - резюмував Олександр Васильченко.

2017 року соціальні сорти чорного та білого хліба подорожчали на 2,4 грн. Середня ціна соціального хліба складає 13 грн за кг. Директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко каже, що підняття мінімальної заробітної плати на 16% та девальвація гривні у грудні на 3% спричинить зростання ціни на такий хліб у січні – лютому на 10%. На початок березня кілограм білого та чорного обійдеться у понад 14 грн.

Зараз ви читаєте новину «Хліб знову подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути