вівторок, 27 вересня 2011 14:05

Глава "Газпрому": До компромісів готові, але контракт діє до 2019 року

Глава "Газпрому": До компромісів готові, але контракт діє до 2019 року

"Газпром" відкритий до пошуку компромісів, але до остаточного досягнення та оформлення домовленостей з Україною діє довгостроковий контракт на період до 2019 року.

Про це заявив журналістам глава "Газпрому" Олексій Міллер.

Раніше у вівторок прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що вже з нового року країна почне отримувати імпортний газ з Росії за новою ціною; зміниться і ціна транзиту газу в Європу.

Зі свого боку, відповідаючи на питання журналістів про переговори з України, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер підкреслив: "Контрольний пакет акцій "Газпрому" належить державі, і ми реалізуємо всі міжурядові домовленості, але вони повинні бути доведені до логічного завершення і належним чином оформлені".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Участь "Газпрому" в українському "трубному" консорціумі незаконна?

"Зараз між "Газпромом" і "Нафтогазом" діють контракти на транзит і на постачання газу до 2019 року, ми працюємо чітко за цими контрактами, і ніяких інших документів або угод на сьогодні немає", - зауважив глава "Газпрому".

"Газпром" відкритий до діалогу та пошуку компромісів. Ми чекаємо делегацію України для проведення переговорів цього тижня", - повідомив Міллер.

На питання про створення консорціуму з управління ГТС України, Олексій Міллер заявив, що "ця ідея не належить до числа пріоритетних".

Зараз ви читаєте новину «Глава "Газпрому": До компромісів готові, але контракт діє до 2019 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути