Ексклюзиви
вівторок, 13 вересня 2011 20:04

Експерт: Об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" - провокація від Путіна

Експерт: Об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" - провокація від Путіна

Заява прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна про бажання об'єднати НАК "Нафтогаз України" з ВАТ "Газпром" є провокацією.

Таку думку висловив заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев у ефірі Першого ділового каналу.

"На мій погляд, пропозиція, яка була озвучена прем'єр-міністром Російської Федерації стосовно об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу Украиїни", була простою інформаційною провокацією. Зрозуміло, що будь-якого об'єднання у будь-якому вигляді бути не може. Може бути лише поглинання "Нафтогазу України" великим "Газпромом", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реструктуризація "Нафтогазу" не вписується у монопольні плани "Газпрому"?

За його словами, поглинання "Нафтогазу" російським монополістом було би здачею національних інтересів України.

"На поглинання жоден з українських керівників не погодиться, тому що це така здача національних інтересів, яка може призвести до втрати довіри до нинішньої партії влади", - наголосив експерт.

Рябцев також зазначив, що реструктуризація "Нафтогазу" необхідна для залучення іноземних інвестицій.

"Питання реструктуризації є обов'язковим і зрозумілим, тому що, коли ми хочемо, щоб "Нафтогаз України", нафтогазова галузь України, транспортна галузь, магістральні газопроводи фінансували, ми маємо залучити іноземних інвесторів, насамперед європейських. Умовою такого залучення є забезпечення прозорості видобувної галузі, до речі, Україна йде у цьому напрямку, і забезпечення прозорості самої компанії, яка здійснює транзитування вуглеводнів територією України", - підкреслив він.

"Якщо ми не забезпечимо прозорості, а вона без реструктуризації неможлива, то гроші в Україну не прийдуть", - додав Рябцев.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому" - провокація від Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути